God-billig mad


Herregårdskoteletter til studerende! 


af Patrick og Kenneth

Unge mangler inspiration til at lave deres eget mad,
Og spiser derfor for meget fastfood. Det skal stoppes.


Unge idag har brug for inspiration til billig lækker mad. Vi har lavet en opskrift til 2 personer, prisen for at lave denne ret er rimelig. Mange af tingene køber man mere af end man skal bruge, men det giver jo bare ingredienser til en anden ret, en anden dag.

Prisen for denne ret bliver 100-110kr. Men så har man også løg, hvidløg, chili og gulerødder til meget andet, og disse ting udgør ca. 35% af prisen.
Vi handler selv i Føtex. De har et stort udvalg af gode råvarer, til rimelige priser, og ofte meget gode tilbud. Det kan også fås i discount butikker, men det skader ikke med lidt kvalitet.
Når vi vælger råvarer, tjekker vi altid kvaliteten, dufter det godt, ser det lækkert ud, hvordan føles det? Dette er tre vigtige ting når man skal finde sine ingredienser. Mht kød går vi efter gode tykke stykker, med så lidt fedt som muligt, jo tykkere stykker, desto saftigere bliver det.

Så snart du før grøntsagerne på panden, kommer der en masse dufte, en dejlig krydret, men dog sød duft. Den beroligende lyd af den simrende olie, får dig til at slappe af. 
Du lægger kødet på panden sammen med lidt timian og nogle fed hvidløg, timianen skyder lidt, fordi dens olier kommer ud og giver smag til kødet.
Resten af grøntsagerne og fløden tilsættes de gyldne løg og champignoner, og det simrer dejligt ind til en cremet og krydret sauce.

Kødet bliver stegt færdigt ved høj varme, hvorefter det skal hvile et par minutter på et fad eller tallerken, så smagen og saften kan trække ud i kødet.
Maden er nu klar, og du får nogle gode smagsoplevelser, sødt og stærkt, med noget dejligt mørt kød.











Opskrift: Krydret svampesauce med koteletter. (2 pers.)

Fremgangsmåde: skyld champignoner, gulerødder og peberfrugt. Pil løg og hvidløg, få kærnerne ud ad chilien.
Hak løg, hvidløg og chili fint. Skær champignoner i skiver, og den røde peberfrugt i tern.
Guleroden skrælles, brug gulerodsskrælleren til at lave lange tynde gulerodsflager med.
Krydr kødet med salt, peber og timian.
Tænd op for 2 stegepander. Når panderne er varme, tilsætter du ca. 2 spsk olie.
Tilsæt løg, chili, hvidløg, timian og champignoner på den ene pande, og kødet på den anden.
Når løget er gyldent tilsættes fløde, gulerødder og peberfrugt, skru ned og lad det simre.
Kødet steges ca. 2-3 minutter på hver side og tages af panden. Lad kødet hvile i 2 minutter. Kødet er klar.
Saucen bliver tykkere og mere smagsfuld jo længere den simre, men smag den til undervejs.

Lækre møre koteletter med en krydret svampesauce på under 30 min, velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar